[...] zastąpił kanapkami z pomidorem to nie jest wegetarianizm....-mięso trzeba zastąpić produktami sojowymi, strączkowymi (fasole, groszki), kaszami, ryżem, razowymi pieczywem (białko zwierzęce tłuste przyswajalnym białkiem roślinnym). MIĘSO NIE JEST NAJWAŻNIEJSZE W DIECIE- Eskimosi umierają w wieku 30-40 lat nie tylko z powodu klimatu, ale tłustej [...]
[...] obżerania się. Wskazówka 2: pij koktajle Mikser (blender) może być wspaniałą bronią w walce z nadwagą. Zmiksowane na aksamitną masę chude mleko, niskotłuszczowy jogurt, białko serwatkowe, lód, owoce i inne smaczne rzeczy mogą z powodzeniem zastąpić normalny posiłek i stać się pożywną przekąską. Atutami koktajli są: szybkość przygotowania, [...]
[...] spróbowania różnego gatunku morskich ryb, które mają wiele wartości odżywczych, są smaczne i przede wszystkim świeże wędrują na talerz kulturysty. Ryby posiadają wartościowe białko, którego ilość waha się w granicach 6-19g/100g w zależności od gatunku ryby. Białko to zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne (niezbędne), które są konieczne do budowy [...]
[...] białka dla sportowców siłowych wynosi od 1,5-2,4 g/kg wagi ciała. Nie ma przekonujących dowodów na to, by wyższe spożycie dawało jakiekolwiek korzyści. A teraz, które białko jest najlepsze: serwatka, kazeina czy soja? Oczywiście soja zyskuje sobie rosnącą popularność, ale prawdziwy wybór dotyczy tylko dwóch białek: serwatki i kazeiny (obie [...]
[...] gdyż to jaki osiągniemy cel zależy od tego jak będziemy się odżywiać. W każdym przypadku dieta kulturysty powinna być jak najbardziej czysta i co ważne - zbilansowana: - białko niezbędne jest do regeneracji zniszczonych i budowy nowych włókien mięśniowych najlepiej pozyskiwać z produktów niskotłuszczowych - mięsa (piersi z kurczaka/indyka, [...]
[...] wykazały, że GABA wykazywały aktywność przeciw zmęczeniu”. OWOCE Owoce mory są również znaczące znaczenie w żywieniu człowieka . Wartości odżywcze kreują się następująco: białko to 1,55 g / 100 g suchej masy , zawartości lipidów 0,48 g / 100 g suchej masy , włókno surowe 1,47 g / 100 g suchej masy. Zawartość cukrów (W sumie 7,55 g / 100 g fw [...]
[...] Complet -Ultimate lub MAXIVIT OMEGA3-capsułki żelowe# 1-2szt.do głównego posiłku ok.12-14h ODŻYWKA WYSOKOBIAŁKOWA np.X-TREME95/INKOSPORT/*** min.80%białka/-lub innego wysokobiałkowego preparatu / WHEY- ULTIMATE, UNIVERSAL, MLO, TWENLAB / w formie SHAKEA 2x dziennie /wieczorem po treningu oraz przed snem po 30g / w dniu bez treninu 1x dziennie [...]
[...] przyciołem na węglach z 1.65 do 1.5 Na Kg/mc wychodzi: Białko 2.1g Tłuszcze 1.3g WW 1.5g Dni treningowe, Siłownia 10-11.30, Praca 14.00-23.00 (Jeśli jest to niedziela to białko z posiłku 5 pije po ciezarach , przed cardio żeby wyrobić się z posiłkami a orzechy i owoce dojadam w pracy) Posiłek I 8:00 3 białka jaj B:13 T:0 WW:1 Oliwa z [...]
[...] sojowe zawierają izoflawony które wywierają dodatkowy korzystny wpływ na poziom cholesterolu, a u kobiet chronią przed niektórymi nowotworami. Niektóre proszki to czyste białko, inne są mieszanką białek, węglowodanów i czasami niewielkiej ilości tłuszczu. Oba rodzaje są wartościowe, W celu najlepszego ich wykorzystania zapoznaj się z [...]
[...] Jogurt /Kefir / Maślankę - najlepiej chude bo tłuszcz dodamy z innych źródeł a te produkty mają nadać odpowiednią płynną konsystencje. 2.Biały ser / Białko z odżywki wysokobiałkowej - nasze główne źródło białka w tych posiłkach 3.Płatki owsiane/żytnie/quinoa/sojowe/orkiszowe itp. - wolnoprzyswajalne węgle, 4.Otręby/Odtłuszczone siemie [...]
[...] Jest jeszcze jeden punkt, którego nie wolno pominąć przy omawianiu kwestii białek. Mianowicie świat jest pętany fobią białka. Wszędzie dookoła słychać tylko wołanie o białko. Jednak 99% ludzi nie ma zielonego pojęcia czym są białka i "do czego służą". Tymczasem dla dorosłego człowieka jest ono niemal całkowicie zbędne. Wystarczą jego [...]
[...] insulinową, wody mineralne jako źródło wapnia Strona nr 72: cd wody mineralne jako źródło wapnia, wpływ Mg na tolerancję węglowodanową Strona nr 74: cd o wit D i K2; białko zwierzęce i roślinne – sumować czy nie. Strona nr 75: cd o białkach, Strona nr 76: przeliczanie na kg mc czy lbm Strona nr 77: wzmianka o aminowrażliwości, Protein [...]
Czesc, Jestem na diecie redukcyjnej, wiem, ze moja waga (58kg ) jest ok w stosunku do wzrostu (168), ale nie podoba mi sie sylwetka (mam 29lat). Wczesniej wazylam jakies 54kg co mi bardziej odpowiadalo, ale brak ruchu i diety w tych ostatnich latach zaowocowalo tluszczem na brzuchu,ramionach i tylku :( ...)Chcialabym zejsc do 15% BF.Wiem ze to [...]
[...] odżywczych. Sprawnie asymiluje ten typ białek przyjednoczesnym zachowaniu równowagi pokarmowej. •••••••••• MIESO I DROB Grupa O dobrze rozwija się na diecie bogatej w białko zwierzęce. Pierwsi posiadacze grupy ) mieli system trawienny idealnie przystosowany do przyjmowania mięsa. Wysoki poziom kwasów w ich żołądkach pozwalał szybko [...]
Witam. Dzisiaj zagladam do zamrazarki - w poszukiwaniu ryby, a tu pusto, lecz zauwazylem pakiet krewetek. I tu rozpoczela sie burza w mozgu - nie wiedzialem ile G powinienem sobie przygotowac, jakie maja wartosci(ile bialka/wegli/tluszczu). Pierwsze co to odrazu odpalilem forum i szukam, szukam, a tu lipa., podobnie jak w "dzeinniku posilkow", [...]
[...] organizm podają, że systematyczny wysiłek fizyczny o nie dużej intensywności wpływa pobudzająco na funkcję układu limfatycznego. Po wysiłku wzrasta ilość properdyny (jest to białko surowicze wchodzące w skład naturalnego układu czynników odpornościowych człowieka),immunoglobin (przeciwciał), przyrost aktywności żernej leukocytów (inaczej krwinka [...]
[...] wynosić 2-3 godziny. Takie rozłożone pozwoli na równomierne i stałe dostarczanie niezbędnych składników odżywczych. Do każdego posiłku starajmy się dawać pełnowartościowe białko (chude mięso, ryby, jaja kurze) oraz tłuszcze roślinne, pochodzenia z ryb (o3) oraz tłuszczy nasycone (zwierzęce). Węglowodany powinny pochodzić głównie z warzyw oraz [...]
Witam Niewiem czy o tym kiedys był artykul na forum, jak nie to mysle ze każdemu się troche informacji podstawowych przyda nt. Podzialu produktow spożywczych na grupy Podzial produktow spożywczych na grupy Jedynie pożywienie urozmaicone pod względem produktow może dostarczyc organizmowi koniecznych składników odżywczych. By skomponowac je [...]
[...] 3 godziny przed snem. Dobrze by była lekkostrawna, by nasz organizm na noc się nie męczył. Jeśli uprawiamy sporty, to dobrze przede wszystkim w kolacji uwzględnić produkty białkowe, które przez noc dadzą organizmowi niezbędne składniki do budowy tkanek, by nie musiało dochodzić do katabolizmu. Tak więc, każdy posiłek musi zawierać [...]